Halloumibiffar

Vi åt dessa supergoda biffar till middag, och eftersom jag tyckte det var så gott tänkte jag dela med mig av receptet!
 
  • 500 g zucchini
  • ca 1 tsk salt
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200-250 g halloumiost (de flesta paket ligger på 200 g)
  • 1 ägg
  • 0,5 dl Maizena
  • 1 dl panko (japanskt ströbröd) eller vanligt ströbröd
  • 0,5 dl finhackad persilja
  • 0,5 dl finhackad mynta
  • svatpeppar
  • smör eller olja till stekning

Gör så här:

Riv zucchinin grovt och blanda den med saltet i en skål. Låt stå 30 minuter. Skala och hacka lök och vitlök fint, riv osten grovt. Lägg zucchinin i en sil eller silduk och pressa ur så mycket vätska du kan. (Jag tog hjälp av baksidan på en skål för att få tryck i pressandet). Blanda med resten av ingredienserna till en smet. Forma till små biffar och stek i rikligt med smör/olja på båda sidorna tills ytan är gyllenbrun, det kan ta några minuter per sida. Severa med goda tillbehör, se tips mellan bilderna.

 

Receptet kommer ifrån boken Veggivore!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0